Svømning tilbyder også mange forskellige måder at forbrænde kalorier på.

.

Svømning og de folkesundhedsmæssige fordele

Svømning er den tredje mest populære sportsaktivitet i Danmark og en god måde at få regelmæssig cardio aktivitet. Blot to en halv time om ugen med cardio aktivitet, såsom svømning, cykling eller løb, kan mindske risikoen af kroniske- og af livstilssygdomme.

Det kan også føre til et forbedret helbred for personer med diabetes og hjertesygdomme. Her har svømmere omkring 50% mindre risiko for at dø, sammenlignet med inaktive mennesker. Nogle folk oplever, at de nyder vandbaseret motion mere end, at dyrke motion på land. De kan også træne længere tid i vand end på land uden øget anstrengelse eller have led- eller muskelsmerter.

Gigt

Vandbaseret træning kan hjælpe mennesker med gigt med at forbedre brugen af ​​deres gigtlidelser uden at forværre symptomer. Personer med leddegigt har vist flere helbreds forbedringer efter at have deltaget i motion i varmt vand end med andre aktiviteter. Vandbaseret træning kan også forbedre brugen af ​​de angrebne led, samt mindske smerter fra slidgigt.

Mentalt helbred

Svømning kan forbedre humøret hos både mænd og kvinder. For nogle personer kan svømning mindske angst og træningsterapi i varmt vand kan mindske depression og forbedre humøret. Vandbaseret træning kan forbedre gravides helbred og har en positiv effekt på den gravides mentale sundhed. Forældre til børn med udviklingshæmning oplever, at rekreative aktiviteter, såsom svømning, forbedrer familie forbindelserne.

Svømning kan forbedre humøret væsentligt hos folk

Ældre voksne

Vandbaseret træning kan gavne ældre voksne ved at forbedre deres livskvalitet og mindske handicap. Det kan også forbedre eller hjælpe med at opretholde knogle sundheden hos kvinder i årgangsalderen.

Vandbaseret træning kan gavne alle

Træning i vand giver mange fysiske og mentale sundhedsmæssige fordele og er et godt valg for alle, der ønsker at være mere aktive. Når du er i vandet, så husk at det er god stil at holde til højre i poolen.

Hvorfor svømning betragtes som cardio

Denne rivalisering af svømning og løb har eksisteret i lang tid. Faktisk er det to tredjedele af det, der inspirerede til den allerførste triatlon. Triathlon begyndte som en konkurrence mellem en svømmer, en cykelrytter og en løber, der ville se, hvem der var mest fit / i bedst form.

Svømning og løb gør forskellige ting for din krop, men de får begge dit cardio system i form. Begge skaber sunde forandringer i hjertet, selvom de gør det lidt anderledes. Hos atleter, der dyrker cardio, bliver venstre ventrikel (hjertekammer) ofte større og stærkere, så den bedre kan håndtere at pumpe mere blod hurtigt gennem hele kroppen, som svar på det, du beder den om at gøre.

Forskning offentliggjort i Frontiers in Physiology kiggede på eliteløbernes og svømmernes hjerter og så, at begge havde stærkere, større venstre ventrikler, men løbernes var endnu større end svømmernes, sandsynligvis fordi løbernes cirkulation skal arbejde mod tyngdekraften. At ligge vandret stiller lavere krav til hjertet ved svømning, så det behøver ikke at ændre sig så meget. Men forskningen fandt ikke, at den ene type atlets hjerte var sundere end den anden. Så spørgsmålet “Svømning eller løb, hvad giver bedst kondition?” er stadig uafgjort.

Hvad er fordelene ved svømning?

En af de største fordele ved svømning er, at det er nemmere for dine led. Dette er især vigtigt, hvis du har slidgigt, leddegigt eller andre tilstande, der forårsager ledsmerter. En undersøgelse fra 2016 viste, at svømning, som en trænings intervention, resulterede i en reduktion af stivhed og ledsmerter.

Svømning tilbyder mange forskellige måder at forbrænde kalorier på

Det er en mere skånsom måde at træne på, hvis du er ved at komme dig efter en skade. Svømning er derfor et populært valg for folk, der er ved at komme sig efter skader, især skader på underkroppen. Vandets opdrift giver mere støtte til dine muskler og led i forhold til at træne på land. Dette giver dig mulighed for at træne hårdere og påvirke din krop mindre, end du ville på land.

Svømning tilbyder også mange forskellige måder at forbrænde kalorier på. Du kan veksle mellem forskellige svømme stil f.eks. bryst eller crawl. Samt tilføje modstand med et vandbælte eller håndleds- og ankelvægte eller lave en fuld kropstræning i poolen.

Svømning kræver, at du bruger mange muskler i din krop, hvilket gør det til en fremragende fuld kropstræning. Løb, selvom det er fantastisk for din underkrop, virker det ikke på musklerne i din øvre ryg, bryst, arme eller skuldre i samme grad, som svømning gør.

Der er fordel ved både svømning og løb

Hvad er fordelene ved at løbe?

Det giver en høj kalorieforbrænding. Løb er et glimrende valg, hvis du vil forbrænde mange kalorier. Jo hurtigere du løber, jo mere forbrænder du. Ved at tilføje nogle gå- eller joggingsintervaller kan du forvandle dit løb til en kalorieforbrændende, fedtsprængende træning. For at komme i gang, prøv et 2-til-1 intervalforhold. Løb for eksempel i et hurtigt tempo i 2 minutter, og gå derefter eller jog i 1 minut. Gentag i 30 minutter. Her kan du få et mere detaljeret træningsprogram.


Løb er en vægt belastende træning. Det giver dig mulighed for at øge din knogletæthed gennem den vægt belastende træning. Svømning giver ikke dette. Vægt belastende øvelser som jogging, gåture og vandreture er de bedste knogleopbyggende aktiviteter, da de kræver, at du arbejder mod tyngdekraften.
Det er nemt at komme i gang. I modsætning til svømning, der kræver en pool, kræver løb kun et par gode sko og adgang til det fri eller et løbebånd.

At løbe udendørs kan også booste din D-vitamin niveau. Bare husk at have solcreme på og undgå at løbe når solens stråler er stærkest.

Andre fakta om svømning versus løb

Svømning og løb kræver forskellige ting fra din krop. Gode ​​løbere har en tendens til at have stive ankler, mens gode svømmere har en tendens til at have fleksible ankler. En relativ ny sport kaldet Swim Run er dukket op, der kombinerer begge discipliner – du svømmer generelt til et punkt, kommer ud og løber til et andet, svømmer derefter til et andet og så videre. Nogle træner kalder sporten den store udligner, da hverken svømmere eller løbere bevarer en fordel hele vejen igennem.

Svømning eller løb? Hvilken er den rigtige for dig?

Både svømning og løb er god cardio træning, så det er op til din personlige præference, helbredsforhold og livsstil, hvad du bedst kan lide.

Overvej disse spørgsmål, når du prøver at beslutte, hvilken type træning der er den rigtige for dig.

  • Har du ledsmerter? Hvis du har gigt eller andre former for ledsmerter, kan du vælge svømning i stedet for at løbe. Svømning belaster dine led mindre, hvilket gør det til en blidere træningsform og mindre tilbøjelige til at forværre led-problemer.
  • Vil du styrke din overkrop? Hvis styrke og toning af din overkrop er en prioritet, er svømning sandsynligvis en bedre mulighed. Det er fordi svømning tilbyder en fuldkropstræning, der er rettet mod de fleste af dine store muskelgrupper.
  • Vil du forbedre din knoglesundhed? Hvis du forsøger at lave flere træningspas, der hjælper med at forhindre knogletab, kan løb være det bedre valg.
  • Har du adgang til en pool? Hvis adgang til en pool er et problem, skal du vælge at løbe, hvilket kan gøres næsten overalt. Bare vær sikker på at du løber i områder, der er sikre og væk fra tæt trafik.
  • Har du en skade i underkroppen? Hvis du har en knæ-, ankel-, hofte- eller rygskade, kan svømning være en sikrere mulighed, fordi der er mindre indflydelse på dine led. Se disse styrke øvelser for knæ og hofter.
  • Har du en skulderskade? Hvis du har en skulderskade, kan svømning med et gentagne slag forårsage irritation, så løb kan være en bedre mulighed med denne type skade.

Konklusion

Uanset hvilken type cardio træning du vælger, er bundlinjen dette: cardio træning er et vigtigt element for at opretholde din generelle fysiske og mentale sundhed. Bliv meget klogere på alle fordelene ved cardio træning.

Både svømning og løb hjælper dig med at forbrænde kalorier, booste din kondition og styrke dine muskler.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken du skal vælge, hvorfor så ikke inkludere begge i din træningsrutine? Cross-træning med forskellige former for motion er en glimrende måde at tilføje variation til din træningsrutine og samtidig mindske din chance for skade.

Hvis du er ny til at træne eller har en eksisterende helbredstilstand eller skade, skal du sørge for at tale med din læge, før du begynder på en ny træningsrutine.

Tak for du læste med og hvem kender du som også skal læse denne blog?

/Mikio

#

Der er lukket for kommentar

JEG VIL GERNE KONTAKTES
PRIMÆRE ÅBNINGSTIDER

Mandag: 09.00 – 20.00

Tirs – fredag: 09.00 – 18.00

Lørdag: 11.00 – 18.00

Søndag: 11.00 – 18.00

 

INFORMATION

Book træning:
28124070

 

Fri løbetræning 1. mandag i måneden

Krogagervej 34, 2605 Brøndby
(Skolens atletikbane)

HUSK: SMS hvis du deltager

DIF træner
Triathlon Danmark Certificeret træner
Trainingpeaks certificeret træner