Online træning løb

Jeg får ofte spørgsmålet om hvordan folk ser om deres løbesko er slidt op. Der er mange holdninger, hvilket er naturligt nok, for vi har fået forskelligt input i mange år. Men det er 100 % sikkert, at det er individuelt, da vi er forskellige som personer.

Tidligere / i gamle dage var det normalt at slidslåen (den yderest sorte sål) og mellemsålen (den hvide) blev lavet super slidstærk. Det betød at i nogle sko-mærker kunne man godt løbe 1.500 km uden at der var den store slitage på sålerne. Men omvendt skulle man også “løbe skoene til” og man kunne aldrig tage dem på lige inden race-day. Men når sålen bliver fremstillet super slidstærk, går det på kompromit med komforten og støddæmningen. Det betyder du skal bevidst hvad du vælger.

5 ting som gør dine løbesko bliver slidt op

  • Skoene bliver slidt forskelligt alt efter typen af sko som jeg lige har beskrevet.
  • Din vægt har meget stor betydning for belastningen sålen udsættes for. En løber som vejer 85 kg belaster sine sko mere end en løber som vejer 65 kg.
  • Løbeskoene får ikke hvile. Sålen skal have mulighed for at udvide sig efter brug.
  • Hvor du løber / underlaget har også en stor betydning. For der er forskel på om du løber f.eks. på landevejen, grus stier eller i skoven.
  • Hvor hyppigt skoen bliver brugt. Jo større hyppighed jo større slid.

SE OGSÅ: Derfor skal du ikke gå i dine løbesko


Antal km inden mine løbesko er slidt op?

Som du sikkert begynder at fornemme, er det meget individuelt hvor mange km vi kan løbe inden vores løbesko er slidt op. Som udgangspunkt kan du regne med ca. 1.000 km (+/- ca. 200 km) Bare husk at vi er forskellige, så er der forskellige km i skoene.

Hvis du ser dine løbesko som et redskab der skal passer på dig, gør dit løb nemmere og give dig mange gode timer, så har du et fornuftigt udgangspunkt for at udskifte dine løbesko.

SE VIDEOEN direkte på Instagram

Kender du en som skal se indlægget, så del:

Tak for du læse med og jeg håber du nu er blevet klogere på hvornår dine løbesko er slidt op. Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål ⬇

Hilsen
Mikio

#

Være den første til at svare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *