Personlig træner Mikio

Kompressionsstrømper sådan tager du dem nemt og hurtigt på

Her får du en guide til hvordan man hurtigt og nemt tager sine kompressionsstrømper på. Guiden gælder for alle typer af kompressionsstrømper og ikke kun dem til løb, som jeg skriver om her.

Ud over at det er bare rart man ikke skal bruge oceaner af tid på at tage dem på, så kan det for triatleter have stor betydning i T1 / den første skiftezone, hvor hurtigt man kan tage sine kompressionstrømper på.


Hvis du vil have fri løbetest, SÅ SE HER


Sådan gør du

Tag den ene strømpe så den er folde helt ud. Den ene hånd fører du ind i strømpen og tager fat i i hælen inden fra. Med den hånd som er inde i strømpen, holder du nu fast i hælen indefra og trækker hælen ud, således 2/3 af strømpen er vendt på vrangen. Selve foden bør være inden i restten af strømpen.

Strømpen er nu gjort klar til at tage på, med tre nemme trin.

 1. Nu kan du tage foden ind i strømpen, og tage strømpens hæl op over din hæl.
 2. Din fod er nu inde i strømpen og den del af strømpen, der skal være på skinnebenet, bør være hen over din fod.
 3. Du skal nu holde fast ca. 1/3 inde (på den del der skal være på skinnebenet og trække ud over din hæl og op. Tag fat i den sidste del og træk helt op, så strømpen er ført helt på plads.

PRO TIP: Ret strømpen til som den ikke folder eller sidder for stramt omkring dine tær. Sidder strømpen for stramt omkring spidsen af dine tær, kan de hurtigt give vabler på de lange løbeturer.

Hvis beskrivelsen umiddelbart ikke virker logisk, så se videoen. Her viser jeg hvordan det gøres – og på under 60 sekunder.


Hvis du vil, kan du SE VIDEOEN DIREKTE PÅ INSTAGRAM


Kender du en som skal se indlægget, så del her:Tak for du læse med og jeg håber du fremover få dine kompressionstrømper meget nemmere på. Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål ⬇

Hilsen
Mikio

#

Være den første til at svare

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Danmarks Idrætsforbund
  Mikio DIF Certificeret træner
  Dansk Triatlon Forbund
  Mikio Certificeret løbe og tri træner