Gå i dine løbesko, det kan jeg kun anbefale til din motion / træning.
Indslaget hander ikke om, om du kan gå i dine løbesko, for det kan du helt sikkert. Det handler om løbeskoene er det redskab som hjælpe dig med at guide dig korrekt når du løber. Hvis de så samtidig giver komfort og god støddæmpende er det ren bonus. Her har jeg ikke tage hensyn til tempo-sko f.eks. til intervaller eller race.

Hvorfor skal du så ikke gå i dine løbesko?

Ved hvert skridt presser vi skoens hvide mellemsål (EVA-skum) sammen og når vi så løfter foden igen vil de mikroskopiske gasser i skummet sikre at skummet udvider sig igen. Når du er helt færdig med at løbe får løbesko tid til at “restituere” sig helt og være klar til næste gang du skal ud og løbe.


SE OGSÅ INDSLAGET: Sådan ser du om dine løbesko er slidt op


Hvis du bruger dine løbesko som en hverdags sko til f.eks. arbejdet, fritidssko, havearbejde mm betyder det at løbeskoene ikke får tid nok til at være klar til din løbetur. Simpelhen fordi EVA-skummet er presset så meget sammen, at skoen ikke længere kan yde det som den er designet til.

Hvor længe skal mine løbesko så hvile sig?

Du sidder måske og små-griner lidt over dine sko har bedst af at få hvile, men det er faktisk det bedste du kan gøre for dig selv. Så skal du gå i dine løbesko kan jeg kun anbefale at have to forskellige par løbesko. Et til hverdagen og et par til løb. Det betyder nemlig at dine løbesko kan få den nødvendige hvile.

https://www.instagram.com/p/CAvb32ohLV8

Hvis du kan også se videoen direkte på Instagram

Her er mine anbefalinger

Her er mine TOP 3 anbefalinger omkring at gå i dine løbesko.

  • To par løbesko til at løbe i. Det er godt for selve skoene, men vigtigst er at vi anatomisk har godt af variationen af to par.
  • Hvis du betragter dine løbesko som et redskab der er designet til at hjælpe og passer på dig, tror jeg flere løbere ville skrifte med lidt kortere frekvens.
  • Det glæder ikke om at slide løbeskoene maksimalt op, så de stort set ikke hænger sammen længere. Nogle tænker de spar penge på denne måde, men der kan nemt ske det modsatte, hvis du bliver skadet på sigt. Overvej om det er en chance du vil tage.

Kender du en som skal se indlægget, så del:


Tak for du læse med og jeg håber du nu er blevet klogere på hvornår dine løbesko er slidt op. Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål ⬇

Hilsen
Mikio

#

Være den første til at svare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *